Обираємо каву для кавомашини

Выбираем кофе для кофемашины

Сьогодні кавомашини вже не предмет розкоші. Цю корисну річ може дозволити собі купити практично кожен. Однак питання про приготування смачної кави як і раніше залишається відкритим. Як обрати каву для кавомашини, щоб смак її не розчарував? Зараз навчимо розбиратися тих, для кого такі дослідження в новинку.

Трохи фактів про суміші кавових зерен

Взагалі в світі використовують два найпопулярніших сорти кави: Арабіку і Робусту. Арабіка - це смак, Робуста - це міцність, гірчинка і насиченість. Також Робуста впливає на висоту пінки. Смак Арабіки зокрема визначає місце, де вона вирощена. Гурмани навчилися поєднувати два ці сорти в найбільш вигідних для себе варіаціях.

Найбільш популярними варіантами є 30% Арабіки і 70% Робусти, або 90% Арабіки і 10 % робусти.

Для тих, хто не бажає занадто втомлювати себе покупкою і змішуванням сортів є вже готові суміші - знайти їх можна в розділі Бленди. Потрібно просто купити кілька різних і підібрати той бленд, що більше до смаку.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Про свіжість кави

При вживанні кави, незалежно від способу її приготування, слід пам'ятати, що такі поняття як смак, насиченість, відтінок актуальні тільки для кави свіжого обсмаження. Найкраще використовувати її не пізніше 2-6 тижнів після обсмаження.

Як впливають на смак нюанси приготування?

Не гурманам потрібно знати, що процес приготування може поліпшити або погіршити смак напою.

  1. Помол позначається на смакових відтінках: чим він дрібніше, тим більш насичений і гіркий смак має приготований напій. Для еспресо-машин зазвичай вибирають середній або дрібний помел.
  2. Чим більше в каві води, тим він міцніше. А ось його смакові характеристики втрачають позиції.
  3. Міцність, звичайно, залежить від кількості зерен. Ця величина також встановлюється користувачем.

Які зерна використовувати?

У багатьох брендів, в тому числі у компанії CoffeeBox зараз є спеціальні лінійки кави під назвою «еспресо». Деякі помилково вважають, що тільки такі зерна підходять для приготування в кавомашині. Насправді, для кавомашини можна використовувати будь-які зерна, головне, щоб вони не містили добавок типу ароматизаторів, карамелі і т.д.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація