Секрети найсмачнішої кави. Як за 5 хвилин зробити ранок по-справжньому добрим

Секреты самого вкусного кофе. Как за 5 минут сделать утро по-настоящему добрым

Кава з ранку - це безцінне. Як правило, ми забігаємо за нею перед роботою в найближчу кав'ярню, бо вважаємо, що готувати її вдома - довго, і результат виявиться не таким смачним, як в кафе. А тим часом ви можете приготувати ідеальний напій всього лише за п'ять хвилин.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Уявіть, як приємно насолодитися нею в домашній обстановці, усвідомлюючи, що ваша кава нітрохи не гірше купленої. Ця стаття розкриє секрети приготування кращої кави у вашому житті, яка буде радувати вас щоранку, не забираючи при цьому багато часу.

Цілісні зерна

Перше, найважливіше правило ідеальної кави - зернова кава свіжого обсмаження від CoffeeBox. Якщо залишити тільки що змелені зерна хоча б на ніч - смак буде вже не той, як використовувати їх безпосередньо після помелу. Придбайте найпростішу бюджетну кавомолку, і ви вже пройдете більшу частину шляху до ідеального напою. Якщо ви не цінитель гіркуватого присмаку - беріть зерна середнього обсмаження. Кава, приготована з них, відрізняється особливою м'якістю і ніжністю смаку. Також краще віддати перевагу зернам Арабіки, або бленду, де відсоток Арабіки становить 70-80%.

Довести до кипіння

Довести, а не прокип'ятити! Залийте каву гарячою водою і поставте на вогонь. Відстежите момент, коли на поверхні майбутнього напою тільки починають з'являтися перші бульбашки, дайте йому покипіти буквально п'ять секунд і знімайте з вогню - так напій придбає оптимальний рівень густоти, але ще не встигне стати занадто міцним і гірким.

Вершки замість молока

Цей маленький нюанс здатний перетворити смак в десятки разів. Напій стає ніжніше, густішим і повноцінніше. Вершки найкраще брати 20-ти відсоткові і наливати їх приблизно на третину чашки. Якщо ви визнаєте виключно гарячу каву - підігрійте вершки, але уважно стежте, щоб вони не почали кипіти.

Капучинатор

Абсолютно незамінна річ! Цей простий девайс коштує недорого, але скільки емоцій він здатний подарувати! Вершкова піна, створена за допомогою капучинатора додає антуражу кавової церемонії з ранку, створюючи особливу елітну атмосферу. Крім того, використання капучинатора привносить пікантність в невигадливий, здавалося б, процес приготування кави. Збивання вершків у чашці за допомогою цього інструменту - справжній сеанс релаксації.

Отже, прийшов час зібрати всі секрети воєдино і розкрити безпосередньо рецепт ідеального кави. Насамперед, сонно входячи на кухню, натисніть на кнопочку кавомолки та обробіть свіжі зерна. Дістаньте маленьку каструльку або турку і покладіть туди дві чайні ложки щойно змеленої кави.

Візьміть вашу улюблену кружку, налийте в неї окріп (щоб відміряти необхідну порцію води на чашку) і вилийте воду в каструльку. Поставте каструльку на вогонь. Поки кава готується закипати, влийте в кружку вершків приблизно на третину чашки. Занурте капучинатор в вершки і збийте їх до утворення густої, але в той же час повітряної піни.

Зніміть каструльку з вогню і через ситечко, тонкою цівкою влийте каву в чашку з вершками, намагаючись не пошкодити пишну піну. При бажанні шапку з вершкової піни можна присипати корицею, мускатним горіхом або коричневим цукром.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація