Кава і її кращі якості

Кофе и его лучшие качества

Великий відсоток населення планети не представляє свій ранок без чашки ароматного, смачного напою, що бадьорить. Кава не дарма спочатку використовувалась як лікарський засіб для лікування пацієнтів.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Згідно з легендою, зерна плода кавового дерева вперше виявив ефіопський пастух. Після того, як його кози, наївшись зерен, почали себе неадекватно вести, він про це повідомив монахам. Ченці зібрали зерна, і зробили відвар з плодів і спробували його. Вони відчули приплив сил і бадьорості після напою.

Спочатку з кавових зерен варили відвар, потім пробували його смажити на вугіллі і вживати в цьому виді. Лікарі його використовували для лікування хворих людей і для підняття тонусу своїх пацієнтів. Ще є в історії згадки, що зерна кави жували, попередньо обсмаживши на олії.

Вперше в Росії лікар використвав кавовий відвар для лікування батька Петра Першого. У ділових поїздках в Голландію і сам імператор пристрастився до цього магічного напою. Перша кав'ярня, тоді її називали кавовий будинок, відкрилася в 1740 році. В процесі еволюції кавового напою були і кризи. Спочатку продукт був загальнодоступним і мав велику популярність. Згодом продукт був доступний тільки елітному суспільству. У 1960 роках настав дефіцит напою, тільки в елітних закладах подавали його до столу. Спочатку 1990-х кава набрала обертів в Росії і почала входити в першу десятку за споживанням цього чорного напою в світі.

Якими кращими якостями володіє кава?

Відомо, що перші десять хвилин після вживання тільки звареного напою, мозок стає більш активним. Тому перед важливою подією, іспитом або доповіддю, краще пити каву. Чому ж це відбувається? Кофеїн у каві, це алколоїд, що активізує кровообіг, що швидше допомагає збагатити мозок киснем з кров'ю. Кава також допомагає боротися зі стресом за рахунок гормону серотоніну. Вміщені антиоксиданти в напої допомагають вивести небезпечні радикали з організму. Для максимального ефекту рекомендують пити чисту Робусту, або бленд кави з вмістом робусти від 20% і більше.

Вченими доведено, що ті, хто п'є дві чашки в день, захищають свій організм від багатьох небажаних захворювань. Це хвороба Альцгеймера, досить страшне захворювання, яке може спіткати в старості, недоумство. Цукровий діабет і хвороби печінки також можна уникнути при щоденному вживанні зернової кави. Дієво вона допомагає і в процесах травлення, активно беручи участь в засвоєнні їжі, що поступає.

Італійські вчені довели, що дві чашки в день допомагають боротися з такою недугою, як бронхіальна астма. Каменів в нирках і жовчному міхурі можна уникнути при адекватному споживанні кави. Для жінок корисно пити каву для активного сексуального життя, яка зберігається навіть після пенсії. У чоловіків спостерігається підвищення утворення сперматозоїдів. Якщо випивати в день два кухлі, то можна захиститися на 20% від хвороб судин і серця, внаслідок чого це служить гарною профілактикою від інфаркту міокарда та крововиливи мозку.

Чи є шкідливі якості у магічного напою?

Одна єдина порада з вживання кави, - це обмеження. При надмірному її вживанні, кращі якості можуть перетворитися на шкідливий вплив на організм. Якщо збільшити допустимі дози кави, то бадьорість і гарний настрій може перейти в агресивний стан і неврастенію. Можуть спостерігатися порушення серцевого ритму, і підвищиться тиск. Якщо пити великі дози кави, то вимиваються речовини мають цінність для організму, кальцій і вітамінні елементи, що може позначитися на якості зубів і появою судом в м'язах. Через сечогінну дію кави, разом з напоєм рекомендується пити чисту питну воду. Не варто забувати, що дітям до 14-15 років кави пити не можна!

При хворобах серця і судин, краще виключити цей напій. Не слід пити його при нирковій недостатності, глаукомі, гастриті і виразці шлунка. Не варто зловживати напоєм при гіпертонічній хворобі.

І на закінчення: пити каву чи ні? Можна, якщо немає жорстких протипоказань і в помірних дозах. Все залежить від способу життя і загального здоров'я організму, напій в допустимих дозах, є досить корисним. Не варто забувати, що дві-три чашки в день, служать для організму як профілактика багатьох захворювань. Не варто зловживати і перетворювати корисні якості кави під шкідливі.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація