Зараз каву можна знайти в кожному будинку - настільки популярний цей напій, що бадьорить. Втім, не всі знають, як каву правильно зберігати, щоб якомога довше зберігалися смак і аромат.
Правила зберігання кави від CoffeeBox
Найголовніше - це тримати зернову каву подалі від тепла, вологи і прямих сонячних променів. Також вона не любить повітря, вважаючи за краще добре закриті простори. Тому оптимальним варіантом буде залишити її в непрозорому контейнері при кімнатній температурі, в якійсь темній шафі подалі від світла. Пачку з магазину доведеться викинути, так як для зберігання вона не годиться. Також ні в якому разі не можна залишати зерна в холодильнику: там зазвичай дуже багато вологи. Біля пліти або в буфеті над нею теж тримати не варто, адже тоді є ризик перегріти каву.
Рекомендуємо спробувати:
Ціна від 109 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 145 грн |
Ціна від 175 грн |
Ціна від 130 грн |
Ціна від 150 грн |
Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu Ціна від 160 грн |
Кава Ethiopia Gambella Natural Ціна від 165 грн |
На думку експертів, найсмачніша мелена кава буде близько двох або трьох тижнів з моменту обсмаження і особливо після відкриття упаковки, зернова - приблизно місяць. Пов'язана така різниця з тим, що у порошку куди більше площа поверхні зіткнення з повітрям, в ньому краще затримується волога і інші речовини. Тому краще всього по можливості подрібнювати зерна самостійно щоранку - так аромат буде повнішим і насиченим.
Рекомендуємо подивитися: кава Арабіка, авторські Бленди.
Найбільші любителі кави скажуть, що треба купувати спеціальні зелені зерна і смажити їх вдома. Тоді, при правильному методі обсмаження, дійсно вийде свіжий напій високої якості. Приємно буде спробувати на смак плоди своєї праці. Зберігається така домашня кава по-особливому, так як відразу після обробки починає виділяти багато вуглекислого газу. Тримати її варто теж в контейнері, перший час відкриваючи для того, щоб випустити весь газ, що накопичився. А якщо ви не любитель обсмажувати зерна самостійно - вибирайте свіжообсмажену продукцію в Каталозі CoffeeBox.
Рекомендується купувати з розрахунком на те, що все найближчим часом буде випито. І менше витрат, і викидати не доведеться. В іншому випадку потрібно обов'язково дотримуватися правил зберігання, щоб кава не зіпсувалася.
Деякі вважають, що немає нічого поганого в заморожуванні зерен, проте єдиної думки немає. Навіть в морозильнику, куди згодом проходить кисень, продукти втрачають свій презентабельний вигляд. Кава швидко вбирає вологу і всі супутні аромати з повітря, так що якщо і тримати її, то тільки в дуже міцному контейнері в ізоляції від води. При подальшому розморожуванні зерна можна використовувати близько тижня, причому на процес варіння це ніяк не впливає. Всі надлишки бажано залишити в холодильнику.