Правила зберігання кави

Правила хранения кофе

Зараз каву можна знайти в кожному будинку - настільки популярний цей напій, що бадьорить. Втім, не всі знають, як каву правильно зберігати, щоб якомога довше зберігалися смак і аромат.

Правила зберігання кави від CoffeeBox

Найголовніше - це тримати зернову каву подалі від тепла, вологи і прямих сонячних променів. Також вона не любить повітря, вважаючи за краще добре закриті простори. Тому оптимальним варіантом буде залишити її в непрозорому контейнері при кімнатній температурі, в якійсь темній шафі подалі від світла. Пачку з магазину доведеться викинути, так як для зберігання вона не годиться. Також ні в якому разі не можна залишати зерна в холодильнику: там зазвичай дуже багато вологи. Біля пліти або в буфеті над нею теж тримати не варто, адже тоді є ризик перегріти каву.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

На думку експертів, найсмачніша мелена кава буде близько двох або трьох тижнів з моменту обсмаження і особливо після відкриття упаковки, зернова - приблизно місяць. Пов'язана така різниця з тим, що у порошку куди більше площа поверхні зіткнення з повітрям, в ньому краще затримується волога і інші речовини. Тому краще всього по можливості подрібнювати зерна самостійно щоранку - так аромат буде повнішим і насиченим.

Рекомендуємо подивитися: кава Арабіка, авторські Бленди.

Найбільші любителі кави скажуть, що треба купувати спеціальні зелені зерна і смажити їх вдома. Тоді, при правильному методі обсмаження, дійсно вийде свіжий напій високої якості. Приємно буде спробувати на смак плоди своєї праці. Зберігається така домашня кава по-особливому, так як відразу після обробки починає виділяти багато вуглекислого газу. Тримати її варто теж в контейнері, перший час відкриваючи для того, щоб випустити весь газ, що накопичився. А якщо ви не любитель обсмажувати зерна самостійно - вибирайте свіжообсмажену продукцію в Каталозі CoffeeBox.

Рекомендується купувати з розрахунком на те, що все найближчим часом буде випито. І менше витрат, і викидати не доведеться. В іншому випадку потрібно обов'язково дотримуватися правил зберігання, щоб кава не зіпсувалася.

Деякі вважають, що немає нічого поганого в заморожуванні зерен, проте єдиної думки немає. Навіть в морозильнику, куди згодом проходить кисень, продукти втрачають свій презентабельний вигляд. Кава швидко вбирає вологу і всі супутні аромати з повітря, так що якщо і тримати її, то тільки в дуже міцному контейнері в ізоляції від води. При подальшому розморожуванні зерна можна використовувати близько тижня, причому на процес варіння це ніяк не впливає. Всі надлишки бажано залишити в холодильнику.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація