Багато любителів кави вважають за краще готувати цей напій шляхом застосування турки. Даний варіант вважається найбільш давнім і поширеним. Зрозуміло, тут все максимально просто, але особлива роль належить вибору тієї самої ідеальної турки.
Вперше про турку стало відомо ще в епоху Середньовіччя. На сучасному ринку представлен величезний асортимент турок, тому нерідко покупці стикаються з труднощами.
Рекомендуємо спробувати:
Ціна від 109 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 145 грн |
Ціна від 175 грн |
Ціна від 130 грн |
Ціна від 150 грн |
Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu Ціна від 160 грн |
Кава Ethiopia Gambella Natural Ціна від 165 грн |
Яка ємкість краще для приготування кави?
До сих пір не знайдено точну відповідь на питання з приводу того, яку турку для варіння зернової кави слід вибрати? В даному випадку багато що визначається особистими звичками людини і її перевагами. Звичайно, є цілий ряд важливих особливостей, які дійсно допоможуть при покупці турки.
Поради при виборі турки
Останнім часом у продажу представлено безліч виробів, виконаних з різної основи. Наприклад, алюміній, скло, мідь, кераміка і нержавіюча сталь. Саме з цієї причини іноді буває вкрай важко вибрати підходящий варіант.
Фахівці відзначають, що в переліку зазначених матеріалів найбільш небажаним можна назвати основу з алюмінію. Це пов'язано з швидким окисленням поверхні, в результаті чого відбувається небажана реакція з тими кислотами, які присутні в складі напою.
Якщо турка підібрана правильно, то для неї будуть характерні наступні важливі якості:
- Конусоподібна форма, що дозволяє залишати все тверді частинки на дні. До того ж, цей варіант ефективно запобігає збігання кави.
- Дно повинно мати значну товщину, так як в цьому випадку вдасться забезпечити відповідну температуру. Така ємність здатна набагато краще справлятися з утримуванням тепла.
- Не менш важливим фактором вважається рівень теплопровідності основи. Якщо турка буде нагріватися в лічені хвилини, то в результаті напій насичується великою кількістю поживних речовин. У процесі варіння зерна кави віддають всі свої компоненти в воду, завдяки чому утворюється екстракт.
- Виріб повинен мати таку горловину, яка набагато вже, ніж дно. В такому випадку турка буде більш стійкою і забезпечить хороший нагрів вмісту.
- Ручку слід вибирати з деревного масиву, так як її набагато простіше взяти, навіть після нагрівання ємності.
- Турка повинна мати середній обсяг, щоб за один раз вдавалося приготувати відразу кілька порцій напою.
- Даний агрегат відрізняється своєю простотою в експлуатації, тому і зумів отримати таку широку популярність.
Важливо відзначити, що основний матеріал турки вважається головним параметром, що впливає на якість готового напою.
А яку каву в турці вийде смачніше - Арабіка, Робуста або напій з Бленда зерен - вирішувати вам.