Як обрати турку для приготування кави?

Как выбрать турку для приготовления кофе?

Багато любителів кави вважають за краще готувати цей напій шляхом застосування турки. Даний варіант вважається найбільш давнім і поширеним. Зрозуміло, тут все максимально просто, але особлива роль належить вибору тієї самої ідеальної турки.

Вперше про турку стало відомо ще в епоху Середньовіччя. На сучасному ринку представлен величезний асортимент турок, тому нерідко покупці стикаються з труднощами.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Яка ємкість краще для приготування кави?

До сих пір не знайдено точну відповідь на питання з приводу того, яку турку для варіння зернової кави слід вибрати? В даному випадку багато що визначається особистими звичками людини і її перевагами. Звичайно, є цілий ряд важливих особливостей, які дійсно допоможуть при покупці турки.

Поради при виборі турки

Останнім часом у продажу представлено безліч виробів, виконаних з різної основи. Наприклад, алюміній, скло, мідь, кераміка і нержавіюча сталь. Саме з цієї причини іноді буває вкрай важко вибрати підходящий варіант.

Фахівці відзначають, що в переліку зазначених матеріалів найбільш небажаним можна назвати основу з алюмінію. Це пов'язано з швидким окисленням поверхні, в результаті чого відбувається небажана реакція з тими кислотами, які присутні в складі напою.

Якщо турка підібрана правильно, то для неї будуть характерні наступні важливі якості:

  1. Конусоподібна форма, що дозволяє залишати все тверді частинки на дні. До того ж, цей варіант ефективно запобігає збігання кави.
  2. Дно повинно мати значну товщину, так як в цьому випадку вдасться забезпечити відповідну температуру. Така ємність здатна набагато краще справлятися з утримуванням тепла.
  3. Не менш важливим фактором вважається рівень теплопровідності основи. Якщо турка буде нагріватися в лічені хвилини, то в результаті напій насичується великою кількістю поживних речовин. У процесі варіння зерна кави віддають всі свої компоненти в воду, завдяки чому утворюється екстракт.
  4. Виріб повинен мати таку горловину, яка набагато вже, ніж дно. В такому випадку турка буде більш стійкою і забезпечить хороший нагрів вмісту.
  5. Ручку слід вибирати з деревного масиву, так як її набагато простіше взяти, навіть після нагрівання ємності.
  6. Турка повинна мати середній обсяг, щоб за один раз вдавалося приготувати відразу кілька порцій напою.
  7. Даний агрегат відрізняється своєю простотою в експлуатації, тому і зумів отримати таку широку популярність.

Важливо відзначити, що основний матеріал турки вважається головним параметром, що впливає на якість готового напою.

А яку каву в турці вийде смачніше - Арабіка, Робуста або напій з Бленда зерен - вирішувати вам.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація