По-справжньому смачна кава - густа, ароматна, міцна. Саме така допомагає прокинутися вранці і піднімає настрій. Хочете балувати себе час від часу «правильним» напоєм?
Вибираємо спосіб заварювання кави
Тоді візьміть на замітку, що турку (джезву) спочатку неодмінно треба трохи підігріти. Просто промийте посуд окропом. А ось тепер вже насипайте каву. Скільки, зазвичай зазначено на упаковці з продуктом (частіше це 2 чайні ложки на 100 - 150 мл води, воду краще брати не з-під крана, а бутильовану). Потім залийте каву окропом, намагайтеся, щоб крупинки не спливали на поверхню. Тепер кави треба підігріти на повільному вогні до закипання, але ні в якому разі не кип'ятити. Едва пінка підніметься до краю турки, кава готова. Правда, перед тим, як розлити її по чашках, варто почекати пару хвилин. Поки осяде гуща.
Якщо ж Вам лінь возитися з кип'ятінням води, можна зварити каву трошки іншим способом. Точніше заварити. Додати кави у воду, що вже кипить, розмішати до утворення густої пінки. Почекати поки вона осяде. А потім підігріти турку на вогні до того моменту, поки пінка не почне «пританцьовувати». Підігрівати так можна кілька разів, щоб кава краще віддала аромат.
Рекомендуємо спробувати:
Ціна від 109 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 145 грн |
Ціна від 175 грн |
Ціна від 130 грн |
Ціна від 150 грн |
Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu Ціна від 160 грн |
Кава Ethiopia Gambella Natural Ціна від 165 грн |
Хоча нам більш звичний східний спосіб варіння. Зернова кава, краще відразу після помелу, засипається відразу в холодну воду і на повільному вогнику доводиться до кипіння. Потім знімається з вогню на деякий час, нудиться під шаром пінки. Потім знову ставиться на вогонь. Знімаємо, як тільки підніметься піна. І так 2-3 рази.
Можна спробувати і більш екзотичні способи. У Бразилії мелену каву просто заварюють, немов розчинну, а потім фільтрують. І все тут.
Або змішати 450 грамів кави з літром (а якщо вже зовсім точно 950 мл) холодної води і дати постояти екстракту добу. Потім розбавити холодною водою за смаком. Але це вже швидше кавовий напій «на любителя» виходить, самі розумієте. Хоча каву і так дійсно готують!
Так що, тут вже питання смаку, як то кажуть. Але який би спосіб приготування Ви для себе не вибрали, від душі бажаємо Вам покофейнічать із задоволенням і в приємній компанії.