Як зварити гарну каву

Как сварить хороший кофе

Що допоможе прокинутися похмурим ранком і додасть сил і енергії на весь робочий день? Звичайно ж, чашечка ароматної кави, що бадьорить! Варто відразу обмовитися - ароматна і підбадьорлива - це ні в якому разі не розчинна або 3-в-1. Вона і виглядає дивно, і смак, м'яко кажучи, не дуже.

Тому варимо каву! І відразу ж варто звернути увагу на турку. Раніше використовували глиняні та керамічні посудини для заварювання, але вони мають підвищену теплоємність. Кувшинчики з нержавійки міцні і коштують недорого. Єдиний недолік - нерівномірний прогрів, в результаті якого дно розжарюється більше, ніж стінки, і це негативно відображається на смаку звареної кави. Турки з алюмінію дешеві і практичні, але використовувати їх небажано через реакцію металу на харчові продукти. Найкращий варіант - мідні або срібні.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Секрет смачної ароматної кави

З чого слід почати? Беремо цільні, правильно обсмажені зерна і перемелює їх. Зробити це можна за допомогою кавомолки або навіть м'ясорубки. Існує чотири різновиди помелу.

- Великий - не більш крихт хліба. Підходить для різних кавників або кавоварок.

- Середній - як кухонна сіль. Універсальний, для всіх способів варіння і заварки напою.

- Дрібний - крохмаль або пудра. Кращий варіант для варіння в турці.

- Наддрібний - як пил. Підходить для заварювання в чашці.

Робити помел кавових зерен найкраще перед приготуванням. Вода повинна дійти до горлечка турки. Переллєте - кава втече, навіть не звариш. Нагрійте турку на середньому вогні, потім помістіть всередину цукор, спеції і, звичайно ж, каву. Трохи обсмажте і залийте холодною водою. Коли помітите, що кава почала підніматися, зніміть її з вогню - нехай пінка осяде. Повторіть цю процедуру декілька раз.

Способи приготування кави

По-турецьки

Напій досить міцний, примхливий в процесі приготуванні. Для нього потрібна дуже чиста вода. А зерна обсмажуються перед помелом, причому останній - надтонкий. Рекомендуємо спробувати приготувати за цим рецептом класичний кавовий бленд - спеціального створений для HoReCa і оптимальний за смаком CoffeeBox Blend # 2.

По-арабськи

Дуже складний в приготуванні, міцніший, ніж турецька, і відрізняється великою кількістю спецій. Не забудьте посипати корицею перед подачею. Оригінальності напою, звареного за цим рецептом, додасть нотка шоколаду і присмак чорносливу в післясмаку 100% арабіки оригінального бленда CoffeeBox SweetBerry .

По-бразильськи

У чому ж родзинка цього напою? Все дуже просто: гіркий шоколад, збиті вершки або морозиво. А, так, - не забудьте про ром!

По-віденськи

В нього можна закохатися з першого чашки. А секрет простий: молоко, збиті вершки і трохи цитрусових! Можна посипати зверху шоколадом, горішками або корицею.

По-варшавски

Існує два рецепта приготування традиційного польського напою. У першому випадку використовується топлене молоко і ванільний цукор, у другому візьміть просте молоко і дрібку какао.

По-французьки

Це справжній зимовий кави, адже один з його інгредієнтів - коньяк. Але не забувайте, що використовувати необхідно якісний алкоголь в малих дозах.

Вибирайте будь-який рецепт і пам'ятайте: кава здатна пробудити вас для робочого дня, творчого прориву, але не варто їм надмірно захоплюватися.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація