Що допоможе прокинутися похмурим ранком і додасть сил і енергії на весь робочий день? Звичайно ж, чашечка ароматної кави, що бадьорить! Варто відразу обмовитися - ароматна і підбадьорлива - це ні в якому разі не розчинна або 3-в-1. Вона і виглядає дивно, і смак, м'яко кажучи, не дуже.
Тому варимо каву! І відразу ж варто звернути увагу на турку. Раніше використовували глиняні та керамічні посудини для заварювання, але вони мають підвищену теплоємність. Кувшинчики з нержавійки міцні і коштують недорого. Єдиний недолік - нерівномірний прогрів, в результаті якого дно розжарюється більше, ніж стінки, і це негативно відображається на смаку звареної кави. Турки з алюмінію дешеві і практичні, але використовувати їх небажано через реакцію металу на харчові продукти. Найкращий варіант - мідні або срібні.
Рекомендуємо спробувати:
Ціна від 109 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 145 грн |
Ціна від 175 грн |
Ціна від 130 грн |
Ціна від 150 грн |
Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu Ціна від 160 грн |
Кава Ethiopia Gambella Natural Ціна від 165 грн |
Секрет смачної ароматної кави
З чого слід почати? Беремо цільні, правильно обсмажені зерна і перемелює їх. Зробити це можна за допомогою кавомолки або навіть м'ясорубки. Існує чотири різновиди помелу.
- Великий - не більш крихт хліба. Підходить для різних кавників або кавоварок.
- Середній - як кухонна сіль. Універсальний, для всіх способів варіння і заварки напою.
- Дрібний - крохмаль або пудра. Кращий варіант для варіння в турці.
- Наддрібний - як пил. Підходить для заварювання в чашці.
Робити помел кавових зерен найкраще перед приготуванням. Вода повинна дійти до горлечка турки. Переллєте - кава втече, навіть не звариш. Нагрійте турку на середньому вогні, потім помістіть всередину цукор, спеції і, звичайно ж, каву. Трохи обсмажте і залийте холодною водою. Коли помітите, що кава почала підніматися, зніміть її з вогню - нехай пінка осяде. Повторіть цю процедуру декілька раз.
Способи приготування кави
По-турецьки
Напій досить міцний, примхливий в процесі приготуванні. Для нього потрібна дуже чиста вода. А зерна обсмажуються перед помелом, причому останній - надтонкий. Рекомендуємо спробувати приготувати за цим рецептом класичний кавовий бленд - спеціального створений для HoReCa і оптимальний за смаком CoffeeBox Blend # 2.
По-арабськи
Дуже складний в приготуванні, міцніший, ніж турецька, і відрізняється великою кількістю спецій. Не забудьте посипати корицею перед подачею. Оригінальності напою, звареного за цим рецептом, додасть нотка шоколаду і присмак чорносливу в післясмаку 100% арабіки оригінального бленда CoffeeBox SweetBerry .
По-бразильськи
У чому ж родзинка цього напою? Все дуже просто: гіркий шоколад, збиті вершки або морозиво. А, так, - не забудьте про ром!
По-віденськи
В нього можна закохатися з першого чашки. А секрет простий: молоко, збиті вершки і трохи цитрусових! Можна посипати зверху шоколадом, горішками або корицею.
По-варшавски
Існує два рецепта приготування традиційного польського напою. У першому випадку використовується топлене молоко і ванільний цукор, у другому візьміть просте молоко і дрібку какао.
По-французьки
Це справжній зимовий кави, адже один з його інгредієнтів - коньяк. Але не забувайте, що використовувати необхідно якісний алкоголь в малих дозах.
Вибирайте будь-який рецепт і пам'ятайте: кава здатна пробудити вас для робочого дня, творчого прориву, але не варто їм надмірно захоплюватися.