Навіщо подають воду до кави?

Зачем подают воду к кофе?

Не простому і досить делікатному мистецтву, як подавати каву, обов'язково навчають кожного офіціанта. Особливе місце в цьому мистецтві займає класичний рецепт кави по-східному і всі супутні йому правила.

В обов'язковому порядку до чашечки або турці з натуральною зерновою кавою подають склянку прохолодної води. На постійно виникаючі питання "навіщо" і "чому" є цілий ряд відповідей. Точніше думок, що існують на цей рахунок, і фахівці компанії CoffeeBox діляться з вами особистими спостереженнями з цього приводу.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Кава на середземноморських берегах

Вважається, що східний звичай "супроводу" кави склянкою з водою пішов від греків. Спостережливі люди, які часто бувають в Греції, втім, відзначають: тут водою запивается практично вся їжа.

Можливо, винен в цьому спекотний клімат півдня Балканського півострова і Середземномор'я. А ось приписування цієї традиції лише щодо кави по-турецьки невірно: в самій Туреччині холодна вода подається і до кави, приготованої по іншим рецептами.

Так навіщо все-таки запивати гарячу каву прохолодною водою?

Постривай, чарівність смаку!

Думка смакова. Завзяті кавомани особливе значення надають найпершому ковтку. Саме він доносить через смакові рецептори всю чудову красу популярного напою. Будь це кава Арабіка, Робуста або Купаж - найяскравішим буде саме перший ковток.

Всі наступні ковтки - вже не те, оскільки рецептори "забиваються" ефірно-олійними і ароматичними сполуками, що містяться в каві. Вода ці сполуки з рецепторів змиває і як би дає людині ще один шанс відчути каву.

Думка медична. Гаряча кава плюс спекотна погода - це все-таки пристойне навантаження на серцево-судинну систему. Вода допомагає уникнути його. Це по-перше.

А по-друге, склянки з кришталево чистою водою поруч з кавовими чашками, що прикрашають підноси на подушках, тут ненав'язливо допомагає вгамувати прийдешню спрагу - адже кофеїн провокує організм на посилений відбір з нього рідини.

Думка естетична. Після міцної кави на зубній емалі залишається коричневий наліт. Його-то і змиває вода, що подається до кави.

Та й сама вона - зовсім не з-під крана налита. Кращий варіант - якщо вода джерельна. Ніхто не відмовиться і від чистої, свіжої кип'яченою. Але вона обов'язково повинна бути прохолодною, а не холодною. Ніяких кубиків льоду!

Щоб правильно випити каву по-східному, потрібно не поспішаючи чергувати ковточок кави з ковтком води. А зовсім не випивати залпом весь стакан після вживання кави. І вже, звичайно ж, не розбавляти каву водою прямо в чашці, - кажуть, кавомани вважають подібне мало не образою в найкращих почуттях...


Попереднє повідомлення Пізніша публікація