Треба сказати, що суперечки про шкоду або користь кави не вщухають вже багато років. Проте, ще в 1958 році В.О.З. поставила щодо кави, здавалося б, жирну крапку, визнавши цей напій абсолютно безпечним для здоров'я будь-якої людини.
Але деякі завзяті противники все одно й досі не можуть заспокоїтися і щороку безуспішно шукають в нещасних кавових зернах то джерело різних захворювань, то причину головного болю.
Але вчені думають зовсім інакше і це як раз довело останнє дослідження, яке провели вчені з Бразилії. Вони з'ясували, що міцна чорна кава здатна значно зміцнити серцевий м'яз, таким чином рятуючи серце від раптових інфарктів та інсультів.
Для цього потрібно випивати по три-чотири невеликих чашок кави в день, але без будь-яких сторонніх добавок (молоко, вершки і ін.).
Але не тільки зміцненням серцевого м'яза може похвалитися кави. Крім цього факту вона ще й багата на антиоксиданти, які очищають організм і знищують токсини.
Рекомендуємо спробувати:
Ціна від 109 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 145 грн |
Ціна від 175 грн |
Ціна від 130 грн |
Ціна від 150 грн |
Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu Ціна від 160 грн |
Кава Ethiopia Gambella Natural Ціна від 165 грн |
До того ж, будь-який сорт кави дуже добре покращує кровопостачання головного мозку, через що організм наповнюється енергією, а голова стає "світлою" - легше працюється, легше думається. Саме через подібні корисні властивості каву рекомендують пити переважно вранці або під час втоми - щоб, так би мовити, "прокинутися".
Регулярне вживання кави дійсно здатне знизити вагу. Цю властивість кава має завдяки кофеїну, який входить до її складу - він значно прискорює метаболізм в організмі, а це значить, що засвоєння їжі відбувається швидше.
Щоб схуднути, лише на каві, звичайно, сидіти не варто, але її цілком можна вживати разом з дієтичною їжею.
Ще один плюс кофеїну - він зменшує апетит і пригнічує голод.
Вітаміни та мінерали теж в каві присутні, головним чином виділяється вітамін Р, якого в цьому напої дуже багато. Сам вітамін Р зазвичай міститься у всіх цитрусових, в плодах сливи, яблука і груші.
Замість підсумку можна сказати, що боятися кави не варто - її шкода вельми перебільшена.