Пити, щоб бути здоровим: вчені довели користь кави

Пить, чтобы быть здоровым: учёные доказали пользу кофе

Треба сказати, що суперечки про шкоду або користь кави не вщухають вже багато років. Проте, ще в 1958 році В.О.З. поставила щодо кави, здавалося б, жирну крапку, визнавши цей напій абсолютно безпечним для здоров'я будь-якої людини.

Але деякі завзяті противники все одно й досі не можуть заспокоїтися і щороку безуспішно шукають в нещасних кавових зернах то джерело різних захворювань, то причину головного болю.

Але вчені думають зовсім інакше і це як раз довело останнє дослідження, яке провели вчені з Бразилії. Вони з'ясували, що міцна чорна кава здатна значно зміцнити серцевий м'яз, таким чином рятуючи серце від раптових інфарктів та інсультів.

Для цього потрібно випивати по три-чотири невеликих чашок кави в день, але без будь-яких сторонніх добавок (молоко, вершки і ін.).

Але не тільки зміцненням серцевого м'яза може похвалитися кави. Крім цього факту вона ще й багата на антиоксиданти, які очищають організм і знищують токсини.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

До того ж, будь-який сорт кави дуже добре покращує кровопостачання головного мозку, через що організм наповнюється енергією, а голова стає "світлою" - легше працюється, легше думається. Саме через подібні корисні властивості каву рекомендують пити переважно вранці або під час втоми - щоб, так би мовити, "прокинутися".

Регулярне вживання кави дійсно здатне знизити вагу. Цю властивість кава має завдяки кофеїну, який входить до її складу - він значно прискорює метаболізм в організмі, а це значить, що засвоєння їжі відбувається швидше.

Щоб схуднути, лише на каві, звичайно, сидіти не варто, але її цілком можна вживати разом з дієтичною їжею.

Ще один плюс кофеїну - він зменшує апетит і пригнічує голод.

Вітаміни та мінерали теж в каві присутні, головним чином виділяється вітамін Р, якого в цьому напої дуже багато. Сам вітамін Р зазвичай міститься у всіх цитрусових, в плодах сливи, яблука і груші.

Замість підсумку можна сказати, що боятися кави не варто - її шкода вельми перебільшена.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація