Що корисніше - чорна кава або кава з молоком?

Что полезнее - черный кофе или кофе с молоком?

Як вам подобається пити каву? Ви та людина, яка вважає за краще один з цих високих келихів молочно-пінистого "латте" світло-коричневого кольору? Або ви б вважали за краще замовити міцний чорний подвійний еспресо?

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Чи хотіли б ви з'ясувати, яка з них корисніша, чорна кава або кава з молоком? У цій статті ми розглянемо кожен варіант, щоб ви могли зрозуміти, чи приносить вам користь обраний вами кавовий напій, або, може бути, він завдає шкоди вашому здоров'ю.

Кава з молоком або без - що корисніше?

Коров'яче молоко корисно для вас, і дорослим рекомендується дві порції в день (розмір порції 250 мл).

Молоко це відмінне джерело вітаміну D.

Дорослим людям, що живуть в західному світі, не вистачає вітаміну D, тому що в багатьох кліматичних умовах мало сонячного світла, і люди проводять дні, працюючи в приміщенні.

Вітамін D необхідний для здоров'я кісток. Це також гарне джерело кальцію, який є ще одним елементом, необхідним для здоров'я кісток і зубів.

Пам'ятайте, що є різні види молока:

  • незбиране молоко;
  • частково обезжирене;
  • знежирене (не кажучи вже про молоко, отримане з кокосових горіхів, мигдалю, сої тощо).

У кожного з цих типів молока різна жирність.

Наприклад, незбиране молоко зазвичай містить 4% жиру; частково обезжірене містить 2% жиру; знежирене буває зазвичай 0,5% жирності.

Існує також різниця в калорійності кожного типу молока.

Порція цільного молока (приблизно 250 мл) відповідає 146 калорій; одна чашка 2% молока містить 122 калорії, а знежирене молоко містить 86 калорій.

Стакан цільного молока також містять 28% від добової норми кальцію, знежирене молоко містить 50% рекомендованої добової норми. Молоко є відмінним джерелом калію, який необхідний організму для зниження кров'яного тиску.

Незбиране молоко містить 349 мг калію, частково обезжирене - 366 мг, знежирене - 410 мг.

Крім того, незбиране молоко містить 7,86 г білка, 12,83 г цукру і 100 мг натрію; частоково обезжирене містить 8,05 г білка, 12,35 г цукру і 100 мг натрію; в знежиреному молоці міститься 8,4 г білка, 11,98 г цукру і 128 г натрію.

Молоко важливо для кісток, зубів і потрапляння вітаміну D в організм. Проте, слід згадати, що молоко - це дуже калорійний продукт.

Наукове розуміння ефекту молока в каві

Для тих з вас, хто любить молоко в своєї каві, немає сумнівів, що ви додаєте його для смаку, а не для будь-яких позитивних ефектів. Проте, значна частина досліджень говорить про вплив молока на цей напій, і додавання молока може фактично перешкодити деяким з переваг кави.

Є різні повідомлення, які показують, що кава може допомогти поліпшити пам'ять і навіть потенційно знизити ризик розвитку певних типів раку печінки.

Чи може додавання молока зменшити ці переваги?

Компанія Nestle в Швейцарії провела безліч великих досліджень на цю тему. Вони були першою групою вчених, які виявили, що корисні поживні речовини поліфеноли протягом тривалого часу потрапляють в кровотік організму після вживання чорної кави.

Потім вони продовжили свої дослідження, і включили в них немолочні вершки і звичайне молоко, щоб з'ясувати, чи впливає додавання їх в кави на поліфеноли.

Що таке поліфеноли?

По-перше, поліфеноли є дуже важливими антиоксидантами, які необхідні, щоб допомогти мінімізувати пошкодження клітин і запобігти їх руйнуванню. Тіло піддається нападу вільних радикалів кожен день. Ці вільні радикали надходять в організм з забруднювачів навколишнього середовища, таких як дим, промислові пари, пари бензину та інші токсини.

Вони діють, провокуючи руйнування клітин в організмі. Ваше тіло потребує антиоксидантів, щоб протистояти їм. Ось чому поліфеноли є важливою живильною речовиною.

Результати дослідження показали, що додавання молока в каву не сильно впливає на час, необхідний для вступу поліфенолів в кров. Отже, ми знаємо, що додавання молока або вживання чорної кави не вплине на антиоксидантну реакцію, пов'язану з поліфенолами!

Молоко додає калорійність

Тепер, коли ми з'ясували що молоко корисно для вас, варто нагадати, що незбиране молоко сприяє ожирінню, і занадто багато частково безжиренного молока також може привести до небажаного збільшення ваги. Таким чином, якщо ви намагаєтеся скинути вагу або прагнете підтримувати втрату ваги, розумно уникати вживання кави з молоком.

Чашка простої чорної кави має всього 4,7 калорії, тоді як додавання молока і шматочка цукру збільшує кількість калорій до 57. Це велика різниця, особливо якщо ви п'єте три або більше чашок на день.

Кава - відмінний стимулятор

Кава також корисна для стимулювання розуму і підтримки бадьорості через вміст кофеїну. Ось чому так багато людей насолоджуються ранкової чашкою свіжообсмаженої кави. Фактично, середньостатистична людина п'є 2,1 чашки кави в день, і одна з них випивається зазвичай вранці.

Чи знаєте ви, що повністю чорна кава виразно збільшує енергію, тому що в нього не додаються молочні продукти? Додавання невеликої кількості молока дійсно зменшує ці стимулюючі ефекти, але лише незначно.

Якщо ви один з тих людей, які виявляють, що кофеїн затримується в їх організмі до пізньої ночі, то краще взагалі не пити каву з середини дня.

Остерігайтеся дуже гарячого чорної кави!

Якщо ви один з тих людей, які чутливі до гарячих напоїв, майте на увазі, що вживання гарячої чорної кави може збільшити ризик виникнення термічних опіків в стравоході. Рак стравоходу іноді викликається спаленими тканинами в цій області, тому, якщо ви не хочете наразитися на ризик, додайте молоко, охолодіть свою каву. Або зачекайте, поки температура вашої чорної кави значно не знизиться, перш ніж пити.

Вердикт

Отже, який остаточний вердикт?

Ну, як і в усьому, є недоліки і переваги додавання молока до вашої кави. Це залежить від типу людини і від того, який у вас рівень толерантності до кофеїну.

Так що, якщо ви не переносите молоко, звичайно, ви повинні уникати каву з молоком. Якщо у вас в родині у кого-то був рак стравоходу, не пийтекиплячю і гарячу каву. Якщо ви схильні до збільшення ваги, ви можете отримати вигоду з видалення молочних продуктів з вашої кави. Як це буває, експерти в області охорони здоров'я зазвичай пропонують додавати в каву частково обезжирене молоко або замінник молока, тому що незбиране молоко є занадто жирним, а також містить багато вуглеводів.

Правда в тому, що, яку б ви не обрали каву, з молоком або без молока, ви не завдасте серйозної шкоди своєму здоров'ю, якщо будете пам'ятати про температуру і час доби, коли ви п'єте каву.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація