Чим відрізняється кава арабіка і робуста

Чем отличается кофе арабика и робуста

Існує близько 40 видів кавових зерен, але найбільш популярними вважаються арабіка і робуста. Вони однаково популярні в усьому світі. При цьому вони повністю відрізняються один від одного.

Арабіка і робуста - відмінність сортів

Кава арабіка набув поширення з Ефіопії. Виростає це дерево на висоті 0,6-2,2 км над рівнем моря і вимагає помірного кількості опадів. У висоту арабіка досягає 4,5 метрів. Зерна досить великі, овальної форми. Дерево досить проблемне з точки зору хвороб і нападу шкідливих комах.

Сорт робуста почав набирати свою популярність в Уганді після закінчення Другої Світової війни. Одними з головних причин цього стали приваблива ціна і яскраво виражений смак. Виростає це дерево на висоті до 0,8км над рівнем моря, любить тепло і вологу. Виростає робуста до висоти 6,5 м. Зерна за своєю формою маленькі і круглі. Цей вид кавового дерева зазвичай приносить великий урожай, абсолютно не вибагливий у догляді і мало схильний до хвороб і стійко переносить атаки комах.

Хімічний склад зерен кави

За вмістом хімічних елементів ці два сорти кави сильно відрізняються один від одного. Наприклад, арабіка містить в два рази менше кофеїну. А адже він дає можливість підбадьоритися, поліпшити роботу мозку і надає каві особливу гірчинку. При зловживанні їм можуть з'явитися певні проблеми зі здоров'ям.

Але надати енергії може не тільки кофеїн, але і ліпіди. У арабіки їх частка досягає 17%, а в робусті - не більше 11,5%. Ліпіди необхідні для засвоєння деяких видів вітамін. До того ж їх процентний вміст, безумовно, відбивається на смаку напою. Цей факт підтверджений дослідженнями фахівців.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Ще однією важливою відмінністю за хімічним складом є наявність цукру. У зерні арабіки його в два рази більше, ніж в робусті. Кількість цукру грає роль на смакові якості кави після обсмаження. Саме він дає арабіці ні з чим незрівнянну фруктово-ягідну кислинку.

Різниця сортів арабіка і робуста за ціною

Зерна сорту робуста майже в 2 рази дешевше арабіки. Це є однією з причин такої популярності цього виду кави. Через це найчастіше його застосовують в сумішах еспресо. Це не тільки здешевлює їх, але і допомагає отримати хорошу піну. Розчинна кава, також, в основному зроблений з цього дешевого сорту.

Але не варто забувати, що через високий вміст кофеїну робусту слід вживати дуже акуратно. Та й цінителі вишуканого смаку кави навряд чи будуть його любителями. Для повної насолоди прекрасним смаком кави вони можуть без праці вибрати відмінні сорти арабіки.

Вибирайте і пийте тільки найкращу каву.

А замовити кращий зернова кава в Києві тепер ще простіше! Доставка Новою поштою - безкоштовно!

З повагою, ваш інтернет-магазин свіжообсмаженої кави КофеБокс.


Пізніша публікація