Чудовим рішенням спробувати для себе щось нове, буде приготування натуральної кави з прянощами і спеціями. Найбільш витончено з цим завданням впорається ваніль. Її аромат додасть напою легкості і ніжності, ваші смакові рецептори скажуть вам спасибі за отримане задоволення. Спробуйте ванільну кави і ви станете її шанувальником.
Тонкощі приготування ванільної кави
В залежності від того, наскільки точно буде дотримана технологія приготування, залежить кінцевий результат. Зіпсувати чудовий напій легко, але ж мета виправдовує засоби. Дотримуйтесь наших рекомендацій і будьте впевнені в успіху.
Запам'ятайте, основні інгредієнти повинні бути тільки натуральними. Розчинна кава не впорається з поставленим завданням, навіть не намагайтеся. Нам потрібен мелений натуральний свіжообжарену кави. Що стосується ванілі, то і тут треба бути уважними. У світі налічується близько ста її видів. Не плутайте натуральну ваніль, з її синтетичної похідною - ваніліном, який нам не підійде, як і ванільний цукор. У продажу можна зустріти ваніль вже подрібнену або в стручках. Також нам може бути корисний ванільний лікер.
Рекомендуємо спробувати:
Ціна від 109 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 120 грн |
Ціна від 145 грн |
Ціна від 175 грн |
Ціна від 130 грн |
Ціна від 150 грн |
Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu Ціна від 160 грн |
Кава Ethiopia Gambella Natural Ціна від 165 грн |
Ваніль розкриває свій аромат при нагріванні. Її запах дуже важко прибрати з кухонного начиння, в якій готується напій. Врахуйте цей момент на майбутнє і виділіть окрему тару, якщо запах буде заважати вам або вашим близьким при подальшому використанні.
З основними складовими ми визначилися, тепер підберемо рецепт.
Ванільна кави «класична»
Нам знадобиться стакан води, пара чайних ложок мелених кавових зерен, щіпка ванілі. Для початку в ємність засипте каву, зверху ваніль і тільки потім воду. Підтримуючи невеликий вогонь, варіть суміш до закипання. Отриманий напій перелийте в кавник. Пийте ванільний кави гарячим, щоб відчути аромат. Цукор ви можете додати на свій розсуд.
Кава по-кубинських
Даний рецепт відрізняється від класичного лише порядком. В першу чергу доводять до кипіння воду з стручком ванілі. Лише потім засипають каву і продовжують його варіння на ванільною воді.
Раф-кави ванільний
Нагрійте півсклянки вершків. Краще використовувати молочний продукт з жирністю 10-12%. В цей час зваріть кави. Гарненько змішайте проціджений кави з вершками до отримання пінки. Уже в чашці в приготований кави додається ваніль.
Кава з коньяком і лікером
Зваріть 10 г дрібно подрібненого кави на 200 мл води. Довести потрібно до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Нехай кави відстоїться кілька хвилин, після чого процідіть його і помістіть в ємність побільше. Додайте по 100 мл якісного коньяку і ванільного лікеру. Добре перемішайте. Акуратно розлийте по чашках.
Ванільний кави з додаванням кориці
Підготуйте 30 г кавових зерен, стручок ванілі і одну паличку кориці. Все це помістіть в кавомолку і подрібніть. На дві чайні ложки, отриманої суміші, використовуйте стакан води. Варіть на повільному вогні до закипання. Після проціджування, напій готовий до вживання.