Батьківщина кави

Родина кофе

Відповісти на, здавалося б, просте запитання: «Яка країна є батьківщиною кави?» - зможуть далеко не всі. Ті, хто вважає, що батьківщина кави - Бразилія, на жаль, помиляються. Якщо ж ви впевнені, що батьківщина кави - Ємен, ви маєте рацію лише частково: саме завдяки Ємену кава стала відомою в країнах Близького і Середнього Сходу, але історія кави почалася зовсім не тут. А ось справжня батьківщина кави - Ефіопія.

Ефіопія - батьківщина кави

Ефіопію не можна назвати економічно розвиненою країною: більшість її населення працює в сільському господарстві, а при виробництві практично не використовується автоматизація.

Але коли мова йде про каву, ці недоліки стають перевагами: як і багато століть назад, збирачі кави виходять на плантації з величезними плетеними кошиками, які швидко наповнюються тільки самими стиглими кавовими ягодами.

Так що популярний слоган «Зібрані вручну і ретельно відібрані кавові зерна» повністю відповідає дійсності.

Сорти кави Ефіопії

Напевно ви будете здивовані, але абсолютна більшість кави в Ефіопії виробляють не за рахунок сучасних плантацій, і навіть не завдяки дрібним селянським господарствам.

Велику частину врожаю цієї незвичайної ягоди дають дикорослі кавові дерева. Не дивно, що тут величезна безліч видів кави.

В регіоні Джима виростає арабіка сортів Ліма і Бабека, в Кефе - Лекемпт, а в південному регіоні Сидамо зростає один з визнаних лідерів - однойменний сорт арабіки Ефіопія Сідамо.

Кава Ефіопія Сідамо

Серед безлічі сортів кави родом з Ефіопії, ми не дарма зупинили свій вибір саме на Ефіопія Сідамо. Він увібрав в себе всі кращі властивості ефіопського кави: насичений аромат з нотками карамелі і троянди і приємну винну кислинку.

Секрет в правильному обсмаженні

Маючи досвід в обсмаженні різних сортів, ми можемо стверджувати, що кава Ефіопія Сидамо - один з найніжніших, до обробки якого потрібно підходити з особливою обережністю.

Для цього сорту ідеально підходить делікатне світле обсмаження, до стадії, так званої 1-st crack: так кавове зерно повністю розкриває свій букет, але при цьому зберігає характерну ніжну кислинку - грубіше обсмаження зведе нанівець всі його позитивні властивості.

Якщо ви хочете відчути чистий і насичений, ціла промислової обжаркой, смак - замовляйте свіжообжарену кави Ефіопія Сидамо від CoffeeBox. Тим більше зернова кава в Сумах ви можете купити за найкращою ціною з безкоштовною доставкою.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави


Пізніша публікація