Хто такий бариста?

Кто такой бариста?

Відносно недавно в мові сучасної людини з'явилося нове і досить цікаве слово, таке як «бариста». Судячи з того, як воно вимовляється, слово це має італійське коріння, і дійсно звернувшись до словника італійської мови, ми побачимо його значення. «Бариста» - «людина, яка працює за барною стійкою», при цьому дане слово не відмінюється.

Бариста - хто він?

Багато хто може помилково припустити, що «бариста» це той же «бармен», але в реальності це не так, хоча рід діяльності даних людей має деяку схожість. По суті бариста - це експерт в області приготування кави, який уміє швидко, а головне вміло зварити еспресо і напої з вмістом кави в красивому їх оформленні для відвідувача.

Саме в Італії дане заняття вперше було зведено в ранг професії, тому як італійці з дитинства починають цікавитися і займатися кавою, осягають майстерність вирощування, методів збирання, рецептури приготування та багато чого іншого. Часто з цих причин даний вид діяльності стає сімейним бізнесом і досить прибутковим.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Вимоги до бариста

Насолоджуючись чашкою ароматного напою з кави свіжої обсмаження, можна милуватися за граціозними рухами бариста, в яких здавалося б немає нічого складного, але ми не здогадуємося про головне.

Крім того, що істинний бариста повинен володіти спритністю поводження з кавоваркою, приємною зовнішністю, він ще повинен готувати до 40 різновидів еспресо і кавових напоїв. Володіти докладними знаннями про принцип дії і характеристики кавомашини, рецептур приготування напою і які параметри необхідно враховувати.

Істинний бариста, завжди володіє знаннями про необхідні показниках для приготування однієї порції - температуру води, тиску в машині, дозування кави на одну чашку і необхідному зусиллі, з яким утрамбовується кава (для інформації за технологією воно дорівнює 20 кгс), часу, за який вода проходить через каву. Маса кави на чашечку може варіюватися в залежності від показників навколишнього середовища на вулиці.

Здавалося б дрібницею, але фізику ніхто не відміняв, всі ці параметри безпосередньо впливають на час проходження рідини через каву, що в результаті позначається на смакових якостях. При цьому бариста як кулінар-дегустатор, як художник повинен мати розвинений смак і сприйняття ароматів, щоб не тільки красиво піднести очікуваний замовлення, уклавши пінку, а й знати добавки, які підкреслять смак, а не зіпсують його.

Звичайно, все це приходить з досвідом, а для початку достатньо закінчити курси з приготування кави. Головне, на початковому етапі мати легкий артистизм і привітну манеру спілкування. Адже дане заняття має на увазі постійне спілкування з людьми за барною стійкою, які не проти обговорити за чашкою кави, що бадьорить, якусь дрібницю.

При цьому у бариста ви завжди можете купити справжню зернову каву для домашнього приготування в колі друзів, які по достоїнству оцінять смак натурального напою, що бадьорить, і ваші навички приготування.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація