Як правильно зберігати зернову каву вдома

Как правильно хранить зерновой кофе дома

Кава - улюблений напій у всьому світі. Багато хто задає питання: «Як зберігати зернову каву вдома?». У різних джерелах можна знайти суперечливу інформацію, тому присвятимо цю статтю зберіганню кави в зернах.

Кавові зерна НЕ МОЖНА:

  • залишати в упаковці відкритими;
  • діставати у вологому місці або теплом (на сонці);
  • зберігати поруч зі спеціями (вони з різкими запахами).

При порушенні правил зберігання:

  • Випаруються кавові масла.
  • Зникне властивий для кави аромат.
  • Кавові зерна швидко вберуть вологу і різні запахи, це призведе до їх псування.

Найбільш смачна ароматна кава виходить зі свіжомелених зерен.

Рекомендуємо спробувати:

Кава CoffeeBox Espresso

Ціна від 109 грн 

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox Blend # 2

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Brasil Santos

Ціна від 120 грн

Вибрати фасовку

Кава CoffeeBox SweetBerry

Ціна від 145 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Ethiopia Sidamo

Ціна від 175 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Colombia Supremo

Ціна від 130 грн

Вибрати фасовку

Кава
Арабіка Nicaragua SHG

Ціна від 150 грн

Вибрати фасовку

Кава Арабіка Costa Rica Tarazzu

Ціна від 160 грн

Вибрати фасовку

Кава Ethiopia Gambella Natural

Ціна від 165 грн

Вибрати фасовку

 

Повний каталог зернової кави

Як зберегти каву?

Розберемо, як правильно зберігати каву в зернах докладно.

Пакети з фольги

Найвдалішим варіантом будуть фольговані пакети з клапаном, щоб зберегти аромат і якість кави:

  • Герметичність пакетів - просто ідеальна для зерен, щоб не усмоктувалися сторонні запахи.
  • Клапан на пакеті не буде пропускати повітря і «замикає» аромат зерен.
  • Пакет - захист від вологості і тепла (світла).
  • Зручно пакет скрутити, видаляючи повітря, цим можна зменшити окислення ефірних масел в зернах. Це збереже привабливий аромат.

​​​​​​​Банки

Гірше, але прийнятно - банки зі скла (краще непрозорого) або кераміки з кришкою і прокладкою з силікону для герметичності зерен, повинна стояти в темному місці.

Каву після обсмаження в баночки пересипати не відразу, а через 2-3 дні, так газ піде з зерен. У банці з кавою частина повітря залишиться, тому окислення продовжиться. Це не критично, але слід пам'ятати.

Контейнери з металу і пластмаси

Пластмасові контейнери або бляшані - не найкраще рішення, адже вони можуть передати до зерен присмак.

Терміни і місце зберігання зернової кави

Розрізняють зберігання кави:

  • довгострокове при покупці про запас;
  • короткострокове при регулярному вживанні кави.

1. Шафа при щоденному використанні - краще місце: оптимальна температура, немає вологи і тепла, відмінний захист від яскравого світла. Краще використовувати прозорий посуд. Головне, щоб менше світла проникало в шафу. Якщо шафа стоїть близько до плити або прогрівається сонцем, це може зашкодити якості зерен.

2. Холодильник - найгірше місце, тут неможливо відокремити сторонні запахи і навколишня волога буде псувати зерна кави. Якщо багато разів діставати каву з холодильника, це згубно позначається на зернах. Буде вбиратися в зерна конденсат. Якщо п'єте каву регулярно, то зберігати краще в темній шафі.

3. Морозильник - для зберігання на великий термін в непрозорій упаковці. Краще заморозити кави відразу ж після її обсмаження. Так можна зберегти властивості зернової кави до 2 місяців. ​​​​​​​Якщо дістали каву з морозилки, то краще класти назад.

Тепер ви знаєте, як зберігати зернову каву. Але пам'ятайте, що доставка від інтернет-магазину coffeebox.ua - швидка і безкоштовна, і завжди можете замовити свіжообжарену каву і насолоджуватися кращим кави в Україні.

Тим більше, замовити зернова кава в Дніпрі тепер ще простіше - адже доставка Нової пошти - за рахунок компанії CoffeeBox.


Попереднє повідомлення Пізніша публікація